Elloptak egy 13 milliót érő tamponkamiont

2013.05.26. 09:42 Módosítva: 2013.05.26. 09:44

Egy tatáról Spanyolországba induló kamion 13 millió forintot érő tamponszállítmányát lopta el egy hatfős banda 2012. szeptember 9-én, írja a police.hu. A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg az ügyet az ügyészségnek.

A sofőr korán reggel kelt volna útra, de hiába kereste a szállítmányt, sehol sem találta a telephelyen. A rendőrök kiderítették, hogy a rakománnyal már aznap hajnalban hajtott ki a telephelyről két férfi, majd Székesfehérvár felé indultak. A nyomozók a Fejér megyei Soponyán egy családi ház udvarában találták meg a pótkocsi nélküli kamiont, amit már elkezdték darabjaira szedni, hogy a bontóban értékesíteni tudják.

A házban élők meghallgatását követően a nyomozók továbbindultak, majd Sárkeresztesen megtalálták az eltulajdonított pótkocsit a rajta lévő rakománnyal együtt, melyet még aznap visszaadtak tulajdonosának. A bűncselekményt a 33 éves tatai G. Melinda tervelte ki, akit szeptember 14-én őrizetbe vett a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A két sofőrt, a 26 éves R. Raymundot és a 46 éves K. Lászlót is ő bízta meg a kamion eltulajdonításával. Őket szeptember 14-én és 15-én vették őrizetbe nyomozók, majd a bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte. Az orgazdákat is elfogták nyomozók, de az 50 éves B. Lajos, a 44 éves K. Miklós és 24 éves K. Krisztina az ellenük folyó eljárásban szabadlábon védekezhet.