Szóviccel akarják megbuktatni Orbánt

2013.05.27. 15:47

Az MSZP főleg felkiáltójelekkel, a Jobbik pedig kérdőjelekkel akarja felhívni választói figyelmét. Orbán Viktort Szekeres Imre egy szóvicc segítségével próbálja kiütni a hatalomból. Parlamenti közvetítés.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A jobbikos képviselő a viszontválaszban meghívja Orbánt a hitelkárosultak kerekasztalához. A miniszterelnök azzal utasítja vissza a felkérést, hogy nem őket kell szembesíteni a károsultakkal, hanem... Na kit? Hát a SZOCIALISTÁKAT, akik belelökték a kátyúba a Zembereket.

  • Igen, pontosan ez történt, jól emlékszem: előtte taktikai csapásmérő fegyverekkel kényszerítettek mindenkit a devizaalapú hitelszerződések aláírására.

  • A KDNP-s Spaller Endre szerint gyereknapon kicsivel több édességet lehet enni, de a hinták, játékok számtalan veszélyt rejt. Hogyan készült fel erre a súlyos fenyegetésre a fogyasztóvádelmi hatóság? Jól - foglalhatjuk össze Cséfalvay Zoltán válaszát.

  • 1. Fogyasztóvédelem.

  • a veszélyes termékek felkutatása terén az Unióban. Erről kérdezi a szakminisztert Bajnai Gordon mumusa, Zsigó Róbert. Megdöbbentő, de a libák rémének neve nem hangzott el a felszólalásában, pedig ha a veszélyes ellenzéki politikusok felkutatására is kiterjesztenék a versenyt, Zsigó Róbert egymaga leverné a fejlett világ egészét.

  • Legalábbis ha jól értettem, erre is kitért örömittas válaszában Cséfalvay Zoltán államtitkár. A kockázati tőkebefektetések terén világelsők vagyunk. Háromszoros hurrá!

  • Nemény András a cukorbetegeket érintő intézkedésekről kérdezi az illetékes államtitkárt. A szocialista képviselő szerint a kormány az elvonásokkal tönkreteszi a prevención alapuló módszereket. Szócska Miklós válaszában elmondja, mindig meghökken, amikor egy pozitív intézkedést próbálnak negatív színben feltüntetni. Az államtitkár szerint ők igenis ösztönzik a prevenciót, illetve nem vonták meg az inzulinterápiás lehetőségeket.

  • az egyik legsúlyosabban alulkezelt téma a parlamentben, örülök hogy végre szóba hozták.

  • Volner János azért aggódik, hogy a magyar adófizetők az MNB hitelprogramján keresztül a külföldi bankokat fogják támogatni. Orbán azzal hárítja a kérdést, hogy "a kormány és az MNB között éles választóvonal húzódik". A kupola a helyén maradt, pedig a miniszterelnök maga is elröhögi ezt a választ.

  • A jobbikos Volner János arra panaszkodott, hogy a jegybank által finanszírozott vállalkozásfejlesztési hitelprogramot csak a tőkeerős, külföldi tulajdonban álló vállalkozások tudják igénybe venni: azok, amelyek biztosan visszafizetik a hitelt. A gyengébb lábakon álló hazai kisvállalkozások pedig nem. Na, most nem lennék trafikkoncessziót nyert kis- és középvállalkozó!

  • A Jobbikos képviselő viszont nem tűnik vidámnak, mivel pártja még nem kapott garanciákat Matolcsyéktól, hogy a hitelprogram valóban a KKV-szektort fogja segíteni. Orbán ekkor beveti az ilyenkorra tartogatott Lenyűgözö Statisztikai Adatsort. "Magyarország jobban teljesít, de még nem elég jól!" - zárja viszont-viszontválaszát.

  • Megint egy kérdés a Jobbiktól: Stágel Bence előbb a TAO-kedvezmény miatt a sportba áramló pénzeket és a fejlesztéseket dicséri, majd csak hogy legyen valami kérdés is, ennek eloszlásáról faggatja Simicskó István államtitkárt. Na ezt nevezem én kormánypártiságnak!

  • Remélem sikerül a jobbikos képviselőnek összekötni a cigány fiatalok által elkövetett bűnüket és a romákat célzó kormányzati programokat a szúnyoginvázióval. De most majd Orbán Viktor megvédi a romákat.

  • Na, és a végére egy igazi jobbikos kérdés: Baráth Zsolt a c.bűnözésről beszél. Az apropót az adja, hogy különböző minisztériumok honvédelmi- és ökölvívó táborokat szerveznek cigány fiataloknak. Baráth nem mondja ki, de azért lehet érteni: De hát itt állami pénzen képzik ki a gyilkosokat!

  • ha lemond a cigány fiatalokról - válaszolja Orbán. Ha eljutunk ide, az államadóságra tekintettel nyilván szociális temetés lesz: Magyarország holttestét Magyarországnak kell majd megmosnia, felöltöztetnie, és végül elhantolnia. Ez számos további kérdést vet fel, egy mindenesetre biztos: a sírt népek veszik majd körül.

  • Orbán Viktor minden olyan családot sajnál, akit erőszakos bűncselekmény ért, és elmondja, milyen szigorú is a kormány. De azért meg is dorgálja a Jobbikot, hogy lemondólag nyilatkozik cigány honfitársiról.

  • Baráth nem mond le a cigányokról, hiszen állítása szerint pedagógusként harminc évig foglalkozott velük. De azt nem érti, hogy miért pont az agresszivitást feltételező ökölvívást, és miért nem mondjuk a kajak-kenut akarja a HM a fiataloknak okatatni. Erre Orbán semmit nem mond, inkább azt kezdi el ecsetelni, hogyan is akarja a kormány kiaknázni a cigányságban rejlő tartalékokat.

  • Magyar Zoltán szerint a Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Hivatal hibája miatt büntettek meg számos családi gazdaságot. A jobbikos képviselő állandó vitapartnere, Budai Gyula szerint nem az MVH felelősségét kéne boncolgatni az ügyben, hanem inkább az előző kormányét. Ezt Magyar is elismeri, de azért azt is megemlíti, hogy a probléma még 2010 őszén is fennállt, tehát a kormány is sáros az ügyben.