A dohányfőnök két rokona is nyert a trafikpályázaton

2013.05.31. 07:21

Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának nemcsak a sógora, hanem a sógornője is nyert trafikpályázaton - írja a Blikk.

Józsa-Gyurics Tünde - aki a dohányfőnök felesége révén áll sógori viszonyban Gyulaival - összesen három koncesszióhoz jutott, két dohányboltot nyithat Győrött, egyet Mosonmagyaróváron. A Blikk szerint a nyertes rokon nem dolgozott a trafikszakmában, hanem hiteltanácsadással foglalkozik.

Korábban már nyilvánosságra került, hogy a Gyulai testvérének férje, Solymár László két trafikot is nyert Óbudán. A Blikk az ügyben kereste Gyulayt, aki azonban nem válaszolt a lap kérdéseire.

Gyulay a Népszabadságban adott korábbi interjújában elmondta, hogy kinevezése után sokat csörgött a telefonja. „Régi barátok hívogattak, hogy tudok-e nekik segíteni. Sokan megsértődtek. Elmondtam, hogy nem tudom befolyásolni az eredményt” - mondta akkor a vezérigazgató.

A dohány-kiskereskedelmi koncesszióra beérkezett pályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő bírálatra. A döntést a bíráló bizottságok hozták meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül.