Enyhítették Torgyán tanácsadójának büntetését

2013.05.31. 07:04

Felfüggesztett börtönre változtatta a Fővárosi Ítélőtábla Simon László - a Torgyán József egykori agrárminiszter tanácsadójának tartott cégvezető - első fokú, letöltendő szabadságvesztését - írja a Népszava.

Eredetileg Szabadi Béla kisgazda államtitkár ellen kezdődött az eljárás, amelynek során többtucatnyi, az agrártárcához kötődő cég vezetőinek vélt vagy valós bűncselekményeit csatolták.

Szabadi Bélát, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi politikai államtitkárát majd egy évtizeddel ezelőtt hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Simon Lászlót a 2011-ben született első fokú ítéletben két év letöltendő börtönre ítélték hűtlen kezelés bűntette és orgazdaság miatt. A csütörtöki jogerős ítélet szerint Simon László nem követett el bűntettet, csupán vétséget, ezért végrehajtandó börtönbüntetését öt évre felfüggesztették, az orgazdaság vádja alól pedig felmentették.

Bár 13 évvel ezelőtt milliárdos károkozás miatt indultak eljárások, az ítélőtábla nem számszerűsített kárösszeget, így ma sem tudni pontosan, hogy a 39 ügyben valójában mennyi kár keletkezett, ha keletkezett egyáltalán - írja a Népszava.