Félreértés volt a CBA-s óvszerügy

2013.06.01. 09:29

Érdekes képet küldött a 444.hu egyik olvasója a portálnak a Fény utcai CBA egyik pénztára mellől. „18 éven aluliakat szeszesitallal, dohányáruval és szexuális segédeszközzel NEM szolgálunk ki!”, szól a képen látható, a pénztárra kifüggesztett felirat. A képet beküldő olvasó rá is kérdezett, hogy a boltban árult szexuális segédeszközök közül melyik az, amit nem vehetnek a szexualitást a CBA tiltása ellenére is felfedezni vágyó fiatalok, mire azt a választ kapta, hogy például óvszert.

Próbáltuk elérni a CBA kommunikációs igazgatóját, hogy megtudjuk, vajon csak a Fény utcaiak ilyen szigorúak, vagy ez a lépés a cég üzletpolitikájának általános érvényű része. Fodor Attila elmondta, hogy a felirat megfelel a törvényi szabályozásnak, és szexuális segédeszközöket valóban csak 18 év felettieknek adhatnak el. Azonban az óvszer nem szexuális segédeszköz, így a termék megkötés nélkül árusítható.

Fodor az ügy kapcsán beszélt a Fény utcai CBA vezetőjével, aki tisztában volt azzal, hogy az óvszerre nem vonatkoznak a tiltó szabályok. Az üzletvezető gondoskodik arról, hogy a különbséget a bolt többi dolgozója is biztosan megértse. Ha előfordult olyan eset, hogy 18 év alatti fiatalok nem tudtak óvszert venni, akkor a pénztárosok tévedtek, és a CBA a jogszabályi követelményeknek megfelelően a jövőben is bárkit kiszolgál óvszerrel, aki náluk szeretné azt megvásárolni.

A témával már korábban is foglalkoztunk, az akkor született, részletes cikkünket ide kattintva olvashatja el.