Ángyán: A csatornában a patkány van előnyben

2013.06.03. 15:27

Patkányokról és maffiózókról beszélt Ángyán József fideszes képviselő a Gödöllői Önkormányzat május 22-i rendkívüli ülésén. Az ülésen véndégként résztvevő Ángyán felszólalásáról a Hírhatár Online közölt egy összeállítást.

Ángyán terít: Maffiózók! Patkányok! Zenélő tehenészet!

A megvágott felvételen Ángyán egy kérdésre válaszolva először arról beszél, hogy ő is úgy érzi: trafikügyben ostobának nézik az embereket. A saját felelősségére utalva annyit mond, hogy ő elmondja a magáét, és utána annyit tud tenni, hogy nem szavazza meg az előterjesztést.

"Egyetértek azzal, hogy ez egy elképesztő helyzet" – fogalmazott Ángyán, aki szerint a parlamentben azt sem tudja az ember, hova nézzen, amikor azt hallja, hogy "a trafiktörvénnyel az ifjúságot akarjuk védeni", és közben mosolyog az előterjesztő képviselő, mert maga se hiszi el amit olvas. "De felolvassa, a fagylattal és a mindenfélével, családoknak munkahelyek, nem tud az ember hova nézni".

Ángyán szerint az ilyen ügyeken egy dolog segíthet csak: a teljes nyilvánosság. Ezután felidézte, hogy államtitkárként egyszer az általa az egyik maffiaközpontnak minősített Szolnokon a következő, szerinte is erős kijelentést tette egy gazdagyűlésen:

"A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben! Ha elkezdünk alkudozni a háttérben, a sötétben mutyizni, végünk van! Meg kell próbálni kihozni a fényre.'

Ángyán ezután arról beszélt, hogy hálás Hadházynak Ákosnak (a trafikmutyi szekszárdi vonatkozásait feltáró helyi önkormányzat képviselőnek) amiért kiállt a nyilvánosság elé. "Aki ilyet tesz, annak nem nagy jövője van, de még a családjának, gyerekének, unokájának sem" – kommentálta a helyzetet Ángyán.

Ángyán a felvételen minősíthetetlennek nevezi, hogy a földhaszonbérletek és a trafikkoncessziók ügye összeér, mivel sok helyen "akik földet kaptak, mintha trafikot is kapnának hozzá".Az összeállítás  végén az ügyek illusztrációjaként említ egy felcsúti esetet, ahol szerinte a miniszterelnök feleségének üzlettársa járt jól, valamint az OTP-elnök Csányi Sándor ormánsági tehenészetéről beszél, mint értelmetlen, fenntarthatatlan luxusberuházásról. (A csípőteleki tehenészettel kapcsolatban a Bonafarm Csoport cáfolatát itt olvashatják.)