Újra igazoltatják az ételért sorban állókat

2013.06.03. 13:32 Módosítva: 2013.06.03. 13:40

Ismét hatalmas sor áll Budapesten az Ételt az Életért Alapítvány Blaha Lujza téri ételosztásánál. A téren a rendőrök is ott vannak, akik a sorban állókat igazoltatják. Beállnak a sor végére, és a sorba újonnan érkezőktől elkérik a papírjaikat. Az egy héttel ezelőtti ételosztáson ugyanezt tapasztalhattuk.

Akkor is, most is megkérdeztük a rendőrséget ezzel kapcsolatban. Akkor azt mondták, hogy írásban fognak választ adni a kérdéseinkre, ez azóta sem történt meg. A mai eset kapcsán újra rákérdeztünk az igazoltatás okaira, de választ most sem kaptunk. Mai telefonos érdeklődésünkre azt sem tudták megmondani, hogy mikor fognak válaszolni az e-mailben elküldött kérdéseinkre.

426638 590276204339022 193672500 n
Fotó: Szabó Zoltán / Index

A kérdések arra vonatkoztak, hogy az ételért sorbanállók igazoltatásának mi volt a célja, esetleg kerestek-e valamit vagy valakit konkrétan. Megkérdeztük, hogy eredményesnek tekintik-e az egy héttel ezelőtti igazoltatásokat és azt is, tervezik-e hogy a következő ételosztásnál is igazoltatnak majd.

Végül arra is szerettünk volna választ kapni, bevett gyakorlat-e a rendőrségnél az ételosztásnál sorbanállók igazoltatása. Utóbbi két kérdésünkre a kép gyakorlatilag választ ad, ettől függetlenül nagyon szeretnénk, ha hivatalosan is válaszolna a rendőrség.