Fegyver, gránát: Időzített bombán ülünk

2013.06.04. 15:12

Kézigránátokat, gépfegyverlőszereket találtak Komárom-Esztergom megyében, Dorogon. A robbanótesteket közművezetés közben találták a Rákóczi úton, amelynek egy szakaszát le is zárták, két lakóházat és egy irodaépületet kiürítettek, valamint a gázt is elzárták.

A honvédség tűzszerészei két gránátot és öt 7,62 milliméteres szovjet géppisztolylőszert azonosítottak. Ezeket a központi gyűjtőhelyre szállítják, és később ott semmisítik meg.

Eközben Nagyszentjánoson

A rendőrséget riasztották, hogy Nagyszentjánoson egy autóban éles lőfegyver van. Az autó tulajdonosa egy elöltöltős 50–es caliberű fekete lőporos replikát tartott magánál, az utastérben lőport, egy doboz ólomlövedéket, két doboz csappantyút és éjjellátó távcsövet is találtak.

A férfi szerint a fegyver nyolc éve a tulajdonában van, el akarta adni, és véletlenül maradt a gépjárműben. A fekete lőport és az ólomgolyókat Szlovákiában vásárolta, írja a kisalfold.hu. Az ezt követő házkutatásban „trófeákat, egy 45 cal. elöltöltős pisztolyt, egy 22-es puskát, 158 db ólom lövedéket, száz db flóbert-riasztó patront és gyutacsot, sörétes és puska lőszereket, fegyver- és céltávcsövet foglaltak le a rendőrök". A 42 éves P. Szabolcs egy sörétes vadászfegyverre rendelkezik tartási engedéllyel - írja a lap, amely beszámol arról is, hogy a gönyűi lakos ellen lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.