Kiszökött a mentőből, leugrott a hídról

2013.06.05. 14:36 Módosítva: 2013.06.05. 17:34

Tíz percen belül két budapesti hídról két férfi ugrott a Dunába szerda délután – erősítette meg információnkat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Kovács Viktória szóvivő elmondta: az egyik, fiatalabb férfi a Lánchídról, a másik, idősebb férfi a Szabadság hídról vetette magát a vízbe. Mindkettejüket kimentették a vízi rendőrök.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az Indexnek elmondta: a Lánchídról leugró férfi egy a forgalomban elakadt mentőautóból szállt ki, majd a híd korlátjára felmászva a Dunába vetette magát. A mentősök beszámolója szerint az először békés beteg egyelőre tisztázatlan okokból agresszívvá vált, dulakodott a mentőápolóval, tört-zúzott, majd feltépte az ajtót, kiugrott a kocsiból és a vízbe vetette magát.

A kiérkező vízi rendőröknek sűrű volt a programjuk: egy olvasónk is megörökítette, ahogy a Szabadság hídról a Dunába ugrott egy férfi. Olvasónk szerint a férfit a Duna elkezdte sodorni a Petőfi híd irányába, a helyszínre először a rendőrség érkezett ki, nem sokkal követték őket a tűzoltók és mentők. A beszámoló szerint a vízben csak néhány perc elteltével jelent meg egy motorcsónak (lehet, hogy a lánchídi esett miatt). A képeken jól kivehető, ahogy a zöld overallt és szürke pulóvert viselő férfi leugrik a hídról.

Győrfi Pál elmondta: bár súlyos sérüléseket nem találtak a helyszíni vizsgálatokon, mindkét férfit súlyos sérültként kezelték, mivel előfordulhat, hogy belső vérzés vagy törés keletkezett. A mentősök rögzítették a hídugrók testét, infúziót adtak nekik és kórházba szállították őket.

Győrfi Pál szerint nem ritka, hogy a mentőautón szállított betegek agresszívvá válnak. Ez főleg gyógyszer vagy alkohol hatása alatt álló betegek, illetve pszichiátriai betegségben szenvedők esetében fordul elő, de arról, hogy a mentőautóból kiugró férfit miért szállítottak és hova, nem tudott bővebb felvilágosítást adni.