Etelka, Aletta
3 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Szabad szájú a Gyurcsányról szóló könyv

2013.06.06. 19:39

Szabad szájúnak nevezte a róla írt és most megjelent könyvet Gyurcsány Ferenc, aki Kakuk György publicistával és Szántó István szerzővel közösen mutatta be a Gyurcsány szabadon című kötetet csütörtökön, egy V. kerületi cukrászdában.

A beszélgetés során Szántó István író-újságíró elmondta, hogy körülbelül két napot beszélgettek, illetve írásban is tett fel kérdéseket a volt kormányfőnek.

Gyurcsány Ferenc a kötetben ismertetett történeteket elemezve közölte, hogy 2006 őszén inkább le kellett volna mennie a tüntetők közé, "azt lett volna a normális". Sok minden összekuszálódott azokban a hetekben, hónapokban, de nem hiszi, hogy kapott volna ilyen tanácsot – tette hozzá.

Azt mondta: az Együtt 2014-et vezető Bajnai Gordon és az MSZP pártelnöke, Mesterházy Attila is tehetséges, ambiciózus fiatalember, és mindkettő arról van meggyőződve, hogy vele könnyebben nyerhet a baloldal.

A kettejükhöz fűződő viszonyát felidézve arról beszélt, hogy Bajnai Gordon Bakáts utcai albérletében 1989-ben együtt nézték a televízióban Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésen elmondott beszédét, míg Mesterházy Attilát 8-9 éve ismeri. Hozzátette, tiszta szívéből tudná bármelyiküket támogatni, mint az összefogás vezetőjét.