Száz ház sérült a földrengésben

2013.06.07. 10:11

Csaknem száz épület sérült meg a nyugat-nógrádi Szátok és Tereske községben a szerda esti 4,2 magnitúdójú földrengésben.

Szátok földrengés térfigyelő felvétel

Szátokon az eddigi felmérések szerint 22 lakóház és öt önkormányzati ingatlan károsodott, kisebb-nagyobb repedések keletkeztek, volt, ahol leszakadt a vakolat a plafonról. Kiköltöztetni nem kellett senkit, az azonnali veszélyelhárítás miatt viszont nyolc eldőlt, megcsúszott kéményt le kellett bontani.

Szátok földrengés térfigyelő felvétel

Tereskéről 66 hasonló bejelentés érkezett, ott az iskolaépület is károsodott, nagy repedés keletkezett az egyik falán. A községbe pénteken várják a statikust, mondta a két település jegyzője az MTI-nek. Dudás György arról is beszámolt, hogy mivel csak a lakosok egy részének van biztosítása, arról tárgyal segélyszervezetekkel, hogy építőanyaggal próbáljanak segíteni.

A jegyző azt is elmondta, hogy Szátokon a térfigyelő kamerák több helyszínen rögzítették a földrengést, így látható például, ahogy kileng a villanyoszlop, valamint egy fa, amelyet mintha hirtelen elkezdenének erősen rázni. A szerda esti fölrengést többek között Balassagyarmaton, Vácott, Esztergomban, Budapesten és Székesfehérváron is érezték a lakosok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport