Gárdisták védték a gyerekeket Gyöngyösön

2013.06.08. 09:57

A gyöngyösi rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított azért, mert a hónap elején a város főterén megrendezett kétnapos gyermeknapi rendezvényen egy korábban feloszlatott szervezet, az Új Magyar Gárda tagjai.

A Népszabadság értesülése szerint a gyereknapi ünnepséget a gyöngyösi Delfin játék- és gyerekruhaüzlet szervezte, a plakáton az esemény támogatói között pedig az Új Magyar Gárda neve is szerepelt. A lapnak egy felháborodott szülő elmondta, hogy "először csak az tűnt fel, hogy sokan vannak fekete nadrágban, fekete bakancsban és fekete pufi mellényben. Aztán az egyik férfi ruháján megláttam a feliratot is: Magyar Gárda Csendőrség".

A rendezvénynek kiemelt támogatója volt a mátraaljai város önkormányzata, a polgármesteri hivatal viszont azt közölte, hogy mivel a programokat egy vállalkozó szervezte, így az ő felelősségük, hogy az eseményen törvénybe ütköző dolog ne történjen. Az önkormányzat a Fő tér és az ott lévő szabadtéri színpad használatát biztosította díjmentesen a szervezőknek.

Pál Yvett, a szervező Delfin játéküzlet vezetője szerint roma és magyar gyerekek együtt vettek részt a rendezvényen. "Az Új Magyar Gárda felajánlotta segítségét ingyen, és mi elfogadtuk. Nem félelemkeltés céljából jött el az Új Magyar Gárda, hanem segíteni. Én úgy gondolom, ha valaki érdekeit ez sértette, jövőre szívesen látom a szponzorok között, és megköszönöm, ha kifizet nekünk egy biztonsági szolgálatot. Negyedik éve rendezik meg a gyereknapot, és minden alkalommal az Új Magyar Gárda biztosította a helyszínt, eddig ez nem okozott senkinek problémát".