Szia, nyár, viszlát a jövő héten

2013.06.08. 14:42

A szombat délelőtti ragyogó napsütés mellett megindult a gomolyfelhő-képződés is, így a déli és a késő esti órák között már záporokra és zivatarokra is számíthatunk, írja az MTI. Az OMSZ előrejelzése szerint déltől késő estig elszórtan számíthatunk esőzésre. Helyenként felhőszakadás is várható, vagyis rövid idő alatt akár 30 milliméter csapadék is hullhat.

Az Időkép előrejelzése szombatra napsütéses időt jósol, de elszórtan csapadékra is számíthatunk. A 25-29 fokos kellemes meleget a zivatarok átvonulása után hűvösebb idő válthatja fel. A hosszabb távú előrejelzés szerint vasárnap még nyárias, többnyire napos idő várható, de északon és északkeleten már záporokra és zivatarokra számíthatunk, a Dunántúlon megerősödő déli, délnyugati széllel.

Hétfőn északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg a térségünket. Bár a hőmérséklet emiatt nem csökken számottevően, délutántól ez is záporokat és zivatarokat, illetve megélénkülő szelet hozhat. A hőmérséklet kedden éri el a mélypontját, délután legfeljebb 23 fok várható. A csapadékos idő szerdára is megmarad, de ekkor néhány fokkal melegebb lesz.

A hosszú távú előrejelzés szerint csütörtöktől ismét napos időre számíthatunk, és jövő hét végére a kellemes meleg is visszatérhet.