Nem ma fogják megoldani a földkérdést

2013.06.10. 15:08

Érdeklődés hiányában elmarad a Vidékfejlesztési Minisztérium és civil szervezetek képviselőinek egyeztetése a földforgalmi törvényről, írja közleményében a minisztérium, amely szerint az egyeztetésre Fazekas Sándor miniszter hívott el több mint 200 civil szervezetet. Ők, akik a tárca szerint „kifogásokat fogalmaztak meg a földforgalmi törvénnyel kapcsolatban".

Igen ám, de a közlemény szerint a civil szervezetek hétfőn reggel jelezték, hogy csupán 4-5 venne részt az egyeztetésen, ezt viszont a tárca keveselte, így lemondta a találkozót. Szintén a minisztérium közleményéből tudható, hogy a civil szervezetek képviselői arra hivatkoznak, hogy félre értették a minisztérium levelét, és úgy hitték, csupán annak a 7 szervezetnek szólt a meghívás, akikkel eddig is találkozott Fazekas Sándor miniszter.

Ugyanakkor, a Vidékfejlesztési Minisztérium meghívó levelében külön kérte, hogy a "helyszűke miatt" minden szervezetből csak egy képviselő jöjjön el a megbeszélésre. A találkozó helyszínéül a Darányi Ignác termet jelölte meg a miniszter, amely a civil szervezetek vezetői számára is ismert, hiszen többen jártak már itt. Így jól tudják, hogy a terem befogadóképessége nem 7 személy részére alkalmas, hanem mintegy 200 fő számára.

De nincs minden veszve, a minisztérium ugyanis azt ígéri, hogy az egyeztetést később megtartják.