Poltnak válaszolnia kell trafikügyben

2013.06.10. 15:07

A kormány minden napirend előtti felszólalási lehetőségét az árvíznek szenteli, az ellenzék a földtörvényt veszi célba.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az azonnali kérdések közé érve Harangozó Tamás felteszi Polt Péternek azokat a kérdéseket, melyekre mindannyian szívesen hallanánk a válaszokat. Legfőképpen arra, hogy miért nem vizsgálódik érdemben az ügyészség a trafikbotrányban. Polt persze terel, mire az MSZP képviselője odavágja neki: „Ön inkább tekinthető a Fidesz vállalati jogásáznak, mint a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének"

  • Mert olyan nincs is. Az alaptörvény alapján ugyanis már Magyarország az állam hivatalos megnevezése − így oktatja ki Harangozót Polt, aki azt állítja: az ügyészség áll elébe a szocialista vádaknak.

  • „Hozott anyagból, mások receptjei alapján volt kénytelen a kormány dolgozni” − mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Szilágyi György jobbikos képviselőnek, mikor a képviselő többek között az uniós források felhasználására kérdezett rá. Szilágyi offshore-lovagozására pedig azt mondta: „Önök sokszor összekeverik a külföldi befektetőket és az offshore lovagokat".

  • Elhalasztották a földtörvény szavazását, arra előreláthatólag ezen a héten vagy jövő hét pénteken kerülhet sor. Ángyán József korábban azt nyilatkozta, mindenképpen megvárja a parlamenti végszavazást, mielőtt kilépne a Fidesz-frakcióból. Ezt az elhatározását ma is megerősítette az Indexnek.