Tarlós végre Orbán Viktor-videót készített

2013.06.10. 10:48 Módosítva: 2013.06.10. 10:48

Teljesen érthető reakció Tarlós István, Budapest főpolgármestere részéről, hogy ő is szeretne egy olyan videót, mint amilyenek az utóbbi időben egyre sűrűbben készülnek Orbán Viktor miniszterelnökről. Vasárnap el is készült ennek első és remélhetőleg nem utolsó epizódja. A videó persze nem tökéletes − véletlenszerűnek tűnő vágások, borzasztó minőségű hang −, de emlékezhetünk, hogy Orbán Viktor első videója is csak szárnypróbálgatás volt a legutóbbi árvízi-szemlés rövidfilmjéhez képest.

„Bassza meg! Le kellett volna mondani” − vág 0:10-nél a közepébe a főpolgármester, utalva ezzel a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda állapota miatt valószínűleg kérdésessé váló vízilabda Európa-bajnokságra.

A Tarlós-videó elején a Margit-szigeten láthatjuk a főpolgármestert, ahogy embereivel az uszodát szemrevételezi, ahol elvileg június 24-e és 29-e között rendezik meg a Masters Európa-bajnokságot. Most azonban azt látjuk, hogy az épület mögötti medence szivárgás miatt teljesen megtelt a Duna vizével. A főpolgármester szerint biztos, hogy megsérült a burkolat is.

Az első helyszín pikantériája, hogy mellesnadrágban láthatjuk Nagy Tímeát, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót, aki az uszoda létesítményvezetőjeként a verseny miatti aggodalmát fejezi ki.

Ezután követhetjük Tarlóst az új szökőkúthoz, ahol mindenkit megnyugtat, hogy a szökőkútban nem a Duna vize van. Majd egy rövid időre fel is pattan a homokzsákokból a szökőkút köré emelt falra: remek alkalmat nyújtva ezzel a fotósoknak, hogy ismét készülhessen egy kép róla, amint homokzsákokon áll.

Ott van! - Tarlós István és a buzgár

A következő helyszín a Bem rakpart, ahol láthatjuk a födémeket terhelő teherautókat (2:38). Majd a főpolgármestert, ahogy felfedezi a rakparton a víz szivárgását: „Itt jön!” − mutat egy pontra, majd kollégája gyermeki örömmel tapicskol a szivárgó vízben, hol gátat szabva a kis vízfolyásnak, hol engedve azt szabadon folyni. Ezt a játékos jelenetet végül egy tényleg izgalmas vágókép zárja: 3:47−nél láthatjuk, milyen is a hamisítatlan buzgár.

4:30−nál még van egy erős mondat: „Elnézést hölgyeim és uraim, maguk kik?” − kiabálja nekik talán egy rendőr a távolból, amikor lezárt területre tévednek, de a polgármester kolléganője rögtön elsimítja a helyzetet: „Mi a főpolgármester úrral vagyunk.” Snitt. A rövidfilmet néhány vágókép zárja az áradó Dunáról, fülsértő szélfúvásban.

Kétségkívül nem ez az év videója, de nagyon fontos videó. Tarlós István felvette a kesztyűt Orbán Viktorral szemben és ez a verseny talán a videók minőségén is meg fog majd látszani. Mert úgy tűnik, a magyar politikai trashmarketing egyértelműen ebbe az irányba halad.