no

A kapitányságon lopták el egy rendőrnő pisztolyát

2013.06.11. 13:40
Eltűnt egy pisztoly május első heteiben a komáromi rendőrkapitányság emeleti irodájának kulcsra zárt páncélszekrényéből, tudtuk meg. Az ügyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálja, tucatnyi komáromi nyomozót ellenőriztek hazugságvizsgálóval, és ujjlenyomatot is vettek tőlük.

Információink szerint a közepesen magas rangú rendőrnő R 78 típusú szolgálati pisztolya május első heteiben tűnt el a komáromi kapitányság emeleti irodájának pecséttel és kulccsal lezárt páncélszekrényéből. Minden nyomozónak van hasonló páncélszekrénye, amiben fontosabb iratokat és a fegyverét tartja, egy páncélt általában ketten „laknak″.

Ilyen típusú fegyver tűnt el
Ilyen típusú fegyver tűnt el

A pisztoly eltűnte május közepe után derült ki, ekkor eljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanújával. Úgy értesültünk, hogy az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat is vizsgálódik. A komáromi nyomozókat, mintegy tucatnyi rendőrt poligráfos vizsgálatnak vetették alá és ujjlenyomatot vettek tőlük, miután aláírták a vizsgálat önkéntes vállalásáról a papírt.

Nem zárható ki ugyanis, hogy az elkövető esetleg a kapitányságon dolgozik, de a lehetőségek között szerepelhet az is, hogy esetleg civil személy fért hozzá a fegyverhez.

Az 1978-ban tervezett, magyar gyártású (FÉG) 7,65 mm-es R78 egy már elég elavultnak számító kisebb méretű félautomata kézifegyver. Korábban a magyar nyomozókat látták el vele, de mára már elég sokat lecseréltek komolyabb fegyverre.

Olvasónk szerint szégyen egyébként, hogy ilyen fegyver még forgalomban van valahol, amikor a Kormányőrséget SIG-Sauer-ekkel, a TEK-et Heckler&Koch-okkal szerelik fel, az átlagrendőrnek meg marad ez, amivel többre megy, ha inkább fejbe dobja a célszemélyt (bár, ahogy az átlagrendőrök lőnek, igazából mindegy).

Az ügyben kerestük az ORFK-t, ahol azt válaszolták, hogy kérdésünket továbbították a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahonnan még nem jött válasz.