Kiderült, miért igazoltatják a rendőrök az ételosztásnál sorbanállókat

2013.06.12. 11:25

Közlekedésbiztonság és körözött személyek kiszűrése, ezzel indokolta az Indexnek küldött válaszában a rendőrség, hogy többször is rendőrök voltak a helyszínen és igazoltatták is a Blahán az ételosztásra sorban álló embereket.

Igazoltatás a sorban
Igazoltatás a sorban
Fotó: Szabó Zoltán

Mint írják, azért kellenek rendőrök az ételosztás helyszínén, mert korábbi tapasztalataik alapján az odaérkezők „gyakran megzavarták a Rákóczi út gyalogos- és járműforgalmát, és ezt a helyzetet a segélyszervezetek jelen lévő munkatársai nem tudták megfelelő módon kezelni, így a rendőri jelenlét a közlekedésbiztonság érdekében is szükséges volt". A másik oka, hogy azt tapasztalták az elmúlt időszakban, hogy a segítségre szoruló hajléktalanok közé sok körözött ember próbál elvegyülni, akiket csak igazoltatással lehet kiszűrni.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitányságának vezetése az ételosztást végrehajtó szervezettel többször felvette a kapcsolatot a problémák megelőzéséhez, és a sikeres együttműködésnek köszönhetően a rendőri jelenléttel kapcsolatban sem a szervezet, sem a hajléktalanok, sem pedig a lakosság részéről panasz nem merült fel" – írják közleményükben.