Bajnai befejezte az országjárást

2013.06.13. 15:45

Utolsó, budapesti állomásához érkezett az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség országjárása. Bajnai Gordon csütörtökön az MTI-nek elmondta: megállapodott Mesterházy Attila MSZP-elnökkel arról, hogy jövő héten tárgyalások kezdődhetnek a két párt között.

Az Együtt-PM szövetség politikusai április második felében indultak 80 várost érintő országjárásra, és jelezték: ennek végeztével készek tárgyalni a szocialista párttal a közös programról és jelöltállításról. A rendezvénysorozat szombaton Budapesten egy nagygyűléssel ér véget.

Bajnai Gordon Csepelen újságíróknak arról beszélt: a trafikügy fejezi ki legjobb az "Orbán-rezsim" gondolkodásmódját, a kormányoldal ugyanis saját híveit, klientúráját fizeti ki a dohányboltokkal. Példaként hozta, hogy Csepelen négy koncessziót szerzett az egyik tehetségkutató korábbi versenyzője, noha az énekesnek semmilyen kereskedelmi tapasztalata nincs.

Bajnaiék ezután HÉV-vel a Boráros térre mentek. Itt várta őket Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokraták Pártjának elnöke is, aki arra kérte Bajnai Gordont, tegyen azért, hogy mielőbb megvalósuljon az ellenzéki összefogás. Azt mondta, villamosjegyet is hozott neki, hogy akár azonnal az MSZP Jókai utcai székházába mehessenek tárgyalni.

Bajnai Gordon ezt elhárította - megjegyezve, úgy tudja, Schmuck egy új párt vezetője, nem az MSZP-é -, de közölte: akár már a jövő héten tárgyalások kezdődhetnek az Együtt-PM és a szocialisták MSZP között. A volt kormányfő később az MTI-nek elmondta: erről megállapodott csütörtökön telefonon Mesterházy Attilával, az MSZP elnökével.