Megöltek egy szlovák férfit Tornyosnémetiben

2013.06.13. 13:01 Módosítva: 2013.06.13. 13:33

Megöltek egy szlovák férfit Magyarországon, a szintén szlovák állampolgárságú gyanúsított beismerte tettét - közölte Vereckei Csaba borsodi rendőrfőkapitány és Juraj Bukus Kassai Kerületi Rendőrfőkapitány csütörtökön Miskolcon.

A gyilkossággal gyanúsított 21 éves szlovákiai férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornyosnémetiben ölte meg 41 éves honfitársát, egy kassai üzletközpont igazgatóját. A holttestet szlovák területen ásta el.

Az Új Szó és a Parameter szerint az áldozat Barnabáš Farkaš, a Cassovia kassai bevásárlóközpont igazgatója. A vállalkozót tornyosnémeti házában gyilkolták meg rendkívüli brutalitással, majd a holttestet feldarabolták. A férfi felnégyelt tetemét a szlovákiai Garbócbogdány (Bohdanovce) határában találták meg egy méter mélyre elásva.

A darabolással kapcsolatos értesülést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolta. Ha darabolásról lenne szó, akkor annak jogi következményei is lennének, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés lenne a gyanú - mondta a kapitányság sajtóügyeletese.

Farkaš elhagyott BMW-je Tornyosnémetiben
Farkaš elhagyott BMW-je Tornyosnémetiben
Fotó: Police.hu

Farkaš eltűnését múlt csütörtökön jelentették be. Kocsiját, egy BMW X6-ost, június 6-án Tornyosnémetiben találták meg. A balesetben sérült autóban vérnyomokat is találtak, mondta Vereckei Csaba. A szlovák Korzár című lap úgy tudja: a rendőrség átkutatta az egész falut, és a mezőt. A rendőrkutyák a temetőnél vesztették el a nyomot, valószínűleg ott rakták át a holttestet vagy annak darabjait egy másik járműbe.

A szlovák férfi nemrég vásárolt házat Tornyosnémetiben egy szlovák cégtől. A helyiek szerint a férfi meglehetősen emberkerülő volt, házát magas betonfal vette körül. Állítólag az utóbbi időben nagy mennyiségű pénzhez juthatott, mivel több luxuscikket is vásárolt, írja a Parameter.

A szlovákiai lapok szerint a gyilkosságot két szlovák állampolgár követhette el és esetleg egy magyar segítőjük is lehetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport