Megverték Szita Bence egyik gyilkosát

2013.06.15. 08:57

A Somogyi Hírlap online kiadása azt írja, hogy a 11 éves Szita Bence gyilkosait a rabtársaik összeverték a börtönben. B. Józsefet és K. Józsefet a kisfiú meggyilkolása miatt tényleges életfogytiglanra ítélték. Az ítélet nem jogerős, a két férfi előzetes letartóztatásban van; a történtek után egészségügyi ellátásra is szorultak.

Szalai Tímea büntetésvégrehajtási szóvivő a Velvetnek azt mondta, hogy a fogvatartottakról nem adhatnak ki információt, mert az személyes adatnak minősül. A velvet egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva írja, hogy a börtönben csak B. Józsefet bántalmazták, mert a zárkában konfliktusa volt egy rabtársával; az incidensben K. József nem vett részt. Védőjének, Tóth Balázsnak nincs tudomása védence bántalmazásáról.

A felsőmocsoládi Szita Bence eltűnését 2012. október 30-án jelentették be. Az élve eltemetett 11 éves kisfiú holttestére november 3-án találtak rá a felbujtó vallomása alapján, aki korábban a gyerek nevelőapjának élettársa volt. A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették, és betemették.

Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal, akik beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad. A Kaposvári Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte az elkövetőket.