Terhes nőt vágott pofon a villamosvezető

2013.06.18. 09:05 Módosítva: 2013.06.18. 09:47

Hétfő este a 4-es villamos vezetője előbb vészfékezéssel mentette meg két nő életét, de utána a járműről lepattanva egyiküket pofon vágta. A nőről kiderült, hogy hat hónapos terhes. A villamosvezetőt azonnal felfüggesztették - írja a BKV.

A vállalat közleménye szerint a két nő a Mechwart ligeti megállónál a pirosban lépett a Széna tér felé tartó villamos elé. A járművezető persze azonnal behúzta a vészféket, a jármű meg is állt, de a vezetőfülkéből úgy tűnt, hogy az egyik hölgy a kereke alá került. A vezető ki is ugrott a villamosból, hogy megnézze, mi történt, és azt látta, hogy mindkét szabálytalankodó épségben van.

Erre a közlemény szerint "az átélt ijedtség hatására" a villamosvezető indulatos szóváltásba keveredett a két nővel, ami odáig fajult, hogy végül egyiküket pofon is vágta.  Ekkor a nő a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát - kiderült, hogy hogy 6 hónapos terhes. A nőhöz gyorsan mentőt hívtak, és megfigyelésre kórházba szállították.


A járművezető az eset után a BKV közlése szerint azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért maga ellen. A vállalat azonnal felfüggesztette őt, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.