Részeg volt az ámokfutó harkai buszsofőr

2013.06.19. 09:07

Ittasan kezdte meg hétfő esti műszakját a harkai járat buszsofőrje, és állapota nem is maradt sokáig észrevétlen.

A tizenöt utasnak hamar feltűnt, hogy valami nincs rendben: egyikük elmondása szerint a sofőr az aluljáróban túl gyorsan hajtott, a kanyart furcsán vette, az út menti diófa ága csak úgy kopogott a busz oldalán. A Kőszegi út tetejére aztán a busz padkának hajtott, majd megingott, szinte billegett. Az utas, aki a Kisalföld Volán járatával Sopronból Harkára akart eljutni, úgy fogalmazott: hátborzongató útjuk volt.

Amikor kiabálni kezdtek, nem volt reakció, úgyhogy végül két férfi ment oda a vezetőhöz, hogy rávegye a megállásra. A rémült utasok utána ismerőseik segítségével, autóval mentek haza, és addigra kihívták a rendőrséget is.

Az ámokfutás ugyanakkor nem ért itt véget. A sofőr nyitott ajtókkal száguldott tovább egészen Harkáig, útközben kitörve a busz egyik ajtaját. A Kisalföld cikke szerint a járművel hat útjelző táblának mentek neki a célig. A 45 éves vezető ezek közül egyet visszapillantó tükrével elfordított, az el is tört, egyet pedig leszakított az oszlopról. Végül egy elsőbbségadás kötelező tábla és egy útpadka állította meg, meg a szemeteskosár, amit letépett az oszlopáról.

A kiérkező rendőrök a vezetőt megszondáztatták, majd bevitták a soproni rendőrkapitányságra. Ott ittas járművezetés gyanújával indult ellene eljárás. A buszvezető munkaviszonyát a közlekedési társaság rendkívüli felmondással megszüntette. A férfi egy éve dolgozott a vállalatnál, és eddig nem volt panasz ellene.