Fiatalok gyújtották fel Petit és Böbit

2013.06.19. 09:24

Senki sem kapja meg a százezer forintos nyomravezetői díjat, mert a rendőrség buktatta le azt a két fiatalt, akik felgyújtották Petit és Böbit. A szőregi rózsafesztivál két szalmából készült kabaláját hétfőn este gyújtották fel ismeretlenek. A katasztrófavédelem Csongrád megyei szóvivője akkor azt mondta, a tüzet biztosan nyílt láng okozta, a rendőrség így garázdaság ügyében indított nyomozást.

A két fiatalt a rendőrök fél nap alatt kézre kerítették, a kihallgatások zajlanak. Eljárás indult ellenük – írta a delmagyar.hu.

A szőregiek összefogásának köszönhetően szerda hajnalra újra felállították Petit és Böbit. A négyméteres szalmabábok délelőtt a ruhájukat is megkapják.

Az MTI szerint a rózsaünnep nemcsak Szőreg, hanem a Tisza-Maros-szög településeinek közös nagy rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj ugyanis kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés 90 százaléka ebből a térségből származik, a szőregi rózsatő pedig elismert hungarikum. Szőregen és környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, ez a munka kétszázötven családnak jelent megélhetést.