Tizennégy év börtön a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében

2013.06.20. 17:35
Tizennégy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön nem jogerősen azt a fiatalt, aki 17 éves korában, 2011 decemberében egy éjszaka felgyújtott egy tatárszentgyörgyi házat, a benn alvó két férfi halálát okozva - közölte a törvényszék.

Az L. Márkra nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kiszabott ítélet nem jogerős, miután a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. Az ügyész három nap gondolkodási idő kért.

Az eljárás adatai szerint a fiú - aki gyermekkorában egy ideig Tatárszentgyörgyön, a későbbi sértettek szomszédságában lakott - tudta, hogy a házban élő két férfi napi rendszerességgel súlyosan leittasodik, ezt használta ki 2011. december 8-án, a bűncselekmény éjjelén.

Az akkor 17 éves fiatal aznap a nagybátyja tatárszentgyörgyi házában tartózkodott, este megivott két doboz sört, majd nyugtató hatású tablettát vett be, s arra egy másik rokonánál "ráivott". Visszafelé tartva a két idős férfi háza előtt ment el. Mivel úgy vélte, valószínűleg mindketten részegen, mélyen alszanak, elhatározta: ellopja a mobiltelefonjukat és a nyugdíjukat.

Bement az ingatlanba, amely nem volt zárva, kutatni kezdett, s hogy jobban lásson, a konyhában lévő tűzhely parazsával meggyújtott egy inget. Mivel a ruha megégette a kezét, letette a földre, majd a szobában folytatta a kutatást. A lángok azonban gyorsan szétterjedtek, ezért a fiú kirohant az égő házból. A sértettek egyike csak ekkor ébredt fel. A vádlott hallotta a kiabálását, de a súlyos veszélyhelyzet ellenére nem nyújtott segítséget, ehelyett visszament a nagybátyja lakásába, és lefeküdt aludni. Másnap reggel lemosta magáról a kormot, majd hazament Örkénybe.

A szomszédok riasztották éjfél körül a tűzoltókat, ők két óra alatt megfékezték a lángokat, de a két férfin már nem lehetett segíteni. Mindketten meghaltak a szén-monoxid és a füst belégzése miatti keringési és légzési elégtelenségben. A ház lakhatatlanná vált.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport