Szex után fojtotta meg volt élettársát

2013.06.24. 15:38

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott hétfőn, nem jogerősen az a férfit, aki egy zsinórral megölte volt élettárását tavaly ősszel Mohácson. A férfi nem tudta feldolgozni, hogy volt élettársa nem akar vele élni többé.

A most 41 éves férfi 2007-ben ismerkedett meg a nővel, közös fiúgyermekük született, ám a szülők viszonya megromlott, a férfi az élettársi kapcsolatot többször is hiába próbálta helyreállítani. A férfi 2012. szeptember 4-én megszerezte a már új párkapcsolatban élő 30 éves nő címét és elment hozzá. Gyermekeikről beszélgettek, amikor a férfi minden előzmény nélkül ököllel arcul ütötte a nőt, akit ennek ellenére később rá tudott venni, hogy együtt menjenek el ruhát venni a gyereknek.

A volt élettársak a sínek mentén haladva egy erdős területen úgy döntöttek, hogy szeretkeznek. A férfi nem tudott beletörődni, hogy a nő nem akar vele élni, ezért az aktus után a hátizsákja zsinórjával megfojtotta őt, és elvette bankkártyáját, amellyel a bátaszéki postán 20 ezer forint készpénzt vett fel.

A  férfi később felhívta egy ismerősét és elmesélte az egészet. Ismerőse értesítette ezután a rendőrséget. A férfi elfogása előtt egy nagyharsányi ház szekrényében próbált elrejtőzni. A bíróság hétfőn emberölésben és készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésben mondta ki bűnösnek a korábban több erőszakos bűncselekmény miatt már elítélt férfit, és büntetését "a három csapás" rendelkezés alapján szabta ki.