Titkolóznak a kecskeméti mérgezésről

2013.06.24. 10:54

Jobban vannak azok a gyerekek, akiket mérgezés gyanújával vittek kórházba vasárnap Kecskeméten, közölte a rendőrség.

A kecskeméti rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének gyanújával rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen az Országos Mentőszolgálat diszpécserének bejelentése alapján.

Egy belvárosi házban egy felnőttet és négy gyermeket láttak el a mentősök, az elsődleges adatok szerint mérgezés gyanújával. Az ügy nyomozásában szakértők is segítenek. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem ad. Azt sem tudni, hogy mi van a kórházba szállított felnőttel, az édesanyával.

Szigeti Dóra, a kecskeméti kórház sajtóreferense annyit közölt, hogy a család kérésére az édesanya és a négy gyermek állapotáról semmit sem mondhat.

Meg nem erősített információ szerint a kecskeméti kórházba szállított édesanyát vasárnap még őrizték a rendőrök, hétfőn azonban ezt megszüntették. Az anyát gyógyszermérgezés miatt az egyik osztályon ápolják, nincs életveszélyben.

Ha az elrendelt nyomozás minősítése megváltozik – súlyos testi sértés helyett életveszélyt okozó testi sértés kísérletére –, akkor a megyei rendőr-főkapitányság veszi át a nyomozást.