Matolcsy kitüntette ByeAlexet

2013.06.26. 20:40 Módosítva: 2013.06.26. 20:55

A Magyar Nemzeti Bank elnöke június 19-i keltezésű levelében kitüntette a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon tizedik helyezést elért indulót - értesült a Velvet ByeAlex facebookjáról. Matolcsy György a levélben bejelentette, hogy a képen látható ezüst emlékplakettel jutalmazza meg.

„Nagy örömmel értesültem, hogy a Malmőben rendezett 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon a Kedvesem című dalával előkelő helyezést ért el a döntőben. A versenydalt az induló 39 ország közül 10 a legjobbak közé sorolta, így a hazai könnyűzene európai viszonylatban is kiemelt figyelmet kapott a magyarországi dal elismertségén keresztül” - írja Matolcsy György.

„Az elért teljesítményével Magyarország XXI. századi kultúrájának méltó képviselőjévé vált. Ez az eredmény túlmutat a személyes sikereken. Mindannyiunk sikeréhez, Magyarország jó hírnevének emeléséhez járul hozzá, hiszen a befektetett munka az egyéni teljesítményen keresztül, ezek értékteremtő együttes erején keresztül fejti ki igazi hatását” - áll a levélben.