Reding: Ki az a Bajnai Gordon?

2013.06.26. 13:23

A kérdésben szereplő urat nem ismerem - jelentette ki Viviane Reding szerdán magyar újságíróknak arra a kérdésére, hogy találkozott-e Bajnai Gordonnal, illetve magyarországi civil szervezetekkel, és beszélt-e velük a jövő évi magyarországi választásokról.

A Bilderberg-találkozóról mindössze annyit mondott, hogy ott volt június elején a Hertforshire-i konferencián, de az ott elhangzottakról a találkozó szabályai miatt nem beszélhet.

Reding ismét leszögezte: a médiában keringő állításoknak semmi közük a valósághoz, és ezt már a múlt héten az Európai Parlamentben is kijelentette.

A Magyar Nemzet múlt hét kedden tette közzé azt az értesülést, amely szerint Viviane Reding igazságügyi biztos, az EB alelnöke pár hete az angliai Hertfordshire-ben tartott, zártkörű Bilderberg-találkozón úgy nyilatkozott, mindent megtesz, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat. Viviane Reding állítólag arról is beszélt, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló „félelem” tudatosításában és alátámasztásában.

Az mno.hu csütörtöki cikke pedig már arról számolt be, hogy Harrach Péter nyilatkozata alapján Bajnai Gordon és civil szervezetek ellen tesz feljelentést választási csalás előkészülete gyanújával a Kereszténydemokrata Néppárt.

Hétfői oknyomozásunkban arra jutottunk: kézzelfogható bizonyíték nincs a Magyar Nemzet állítására, minden bizonnyal egy vad összeesküvés-elmélettel állunk szemben.