Vádemelés Páva Zsolt lányának ügyében

2013.06.26. 17:00

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester lányának feltételezett támadója ellen a napokban - közölte szerdán a Baranya Megyei Főügyészség.

Ny. Zoltánt kifosztással és más bűncselekményekkel vádolták meg. Ha a bíróság a vádlottat bűnösnek találja, halmazati büntetésként kettőtől tizenhat évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

A rendőrség június 12-én közölte, hogy az ügyben befejezte a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A rendőrség alapos gyanúja szerint a 23 éves pécsi férfi volt az, aki április 5-én hajnalban, egy belvároshoz közeli területen bántalmazta a 20 éves lányt, majd kilencnapi bujkálás után feladta magát. Az MTI akkor bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy Ny. Zoltán beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt a támadás után közleményt adott ki, amiben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. Súlyosan megsérült, kórházi ellátásra szorult.