no

Elnézést kért a Volán az Ausztriában hagyott diáktól

2013.06.27. 16:56

A Vasi Volán egyik vezetője személyesen kért bocsánatot attól a lánytól, akit azért hagytak Ausztriában, mert a diák otthon felejtette a bérletét – írja a Nyugat.hu.

A volános vezető elmondta: a munkatársai ugyan a szabályoknak megfelelően jártak el, de nem mérlegeltek minden körülményt. A társaság felajánlotta, hogy amennyiben a lány jövőre is Ausztriában folytatja tanulmányait, akkor egy havi bérletét nem kell kifizetnie. A diáklány elfogadta a bocsánatkérést.

Csütörtök délelőtt írtunk arról, hogy a Vasi Volán Ausztriában hagyott egy diáklányt, aki Szombathelyről Burgenlandba jár iskolába. Az ellenőrök annak ellenére szállították le a lányt a buszról, hogy Anna felajánlotta, később bemutatja a bérletet, vagy ha ezt nem engedik, csekken fizeti be büntetést. A járatra jegyet nem lehetett váltani, mert azt a Magyarországról Ausztriába járó gyerekek szülei rendelték meg a Volántól.

Anna június 14-én hagyta otthon a bérletét, de odafelé nem kérték tőle, ezért csak visszafelé vette észre, hogy hiányzik. A bérletet még ötödikén vette, és hétfőtől péntekig minden nap ezzel a busszal utazik, tehát a sofőr legalábbis látásból ismerte, és azt is tudnia kellett, hogy erre a hónapra már van bérlete. Ráadásul, mivel a buszt a szülők rendelték meg, a Vasi Volánnak külön listája volt az utazni jogosult diákokról. Annának ezen is szerepelnie kellett.

A buszon három ellenőr is utazott, Annát hosszas tanakodás után, közös döntéssel hagyták ott. A lány nekik is elmondta az itt leírtakat, de az ellenőrök csak annyit válaszoltak, „ezzel nem tudnak mit kezdeni”. A kalauzokat az sem hatotta meg, hogy Anna külföldön nem tudott hívást kezdeményezni, és a telefonjukat sem ajánlották fel a lánynak. Végül a buszon utazó osztálytársak hívták fel Anna szüleit, aki így este ért haza Magyarországra.