Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Elhordták a Jobbik bútorait a Fehér Házból

2013.06.28. 10:31

Péntek reggelre elhordták a Jobbik által szerdán nyitott "kényszerirodák" bútorait a Képviselői Irodaház aulájából - mondta Sneider Tamás képviselő. Az ellenzéki frakció szerdán az irodaház bejáratánál "kényszerirodákat nyitott", mivel Kövér László házelnök múlt pénteken letiltotta a képviselőcsoport valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt.

Sneider Tamás pénteken ismertette: a "kényszerirodákba" kihelyezett bútoraik reggelre eltűntek az aulából és az Országgyűlési Őrség tájékoztatása szerint nem visszavitték őket a képviselői irodákba, hanem elzárták azokat. Egyelőre nem kaptak választ arra, hogy miért szállították el a bútoraikat, de remélik, hogy hamarosan visszakapják azokat. Addig is több jobbikos politikus új íróasztalokat vitt az aulába és újra megkezdték a munkát a korlát külső oldalán tartózkodó asszisztensekkel és szakértőkkel együtt - mondta, hozzátéve: olyan bútorokat is elszállítottak, amelyek nem az Országgyűlés tulajdonai.

Úgy fogalmazott, ilyen "nevetséges eszközökkel" nem lehet ellehetetleníteni a Jobbikot. Felszólította Kövér Lászlót, "az Országgyűlés kiskirályát, hogy hagyja abba ezt az egész hülyeséget, mert rajta röhög az egész világ".

A pénteki sajtótájékoztatón felavatták a Képviselői Irodaházzal szemben, a járdán felállított mobil vécét is, amelyet az épületből kizárt alkalmazottak számára létesítettek. Sneider Tamás elmondta, hogy a következő napokban fénymásolóval és hűtővel is próbálják majd javítani a "kényszerirodák" komfortját.

A múlt pénteki parlamenti performanszuk miatt egyhavi fizetésüktől is megfosztotta az Országgyűlés a Jobbik-frakciót. Mint arról korábban beszámoltunk, a földtörvény álmosnak induló, borítékolható végkimenetelű múlt pénteki szavazása váratlan fordulattal a nap eseménye lett, amikor a Jobbik frakciója elfoglalta a pulpitust az ülésteremben. A levezető elnök a vezérszónoki helyről tudta csak folytatni.

A Jobbik kérése ellenére nem tartottak név szerinti szavazást, az eljárás törvényessége megosztja a szakembereket. Az ügy végül a szokásos politikai nyilatkozatháborúba torkollt. Kövér egy 1912-es esethez hasonlította a történteket.