Nézők közé hajtott a versenyző, egy halott

2013.06.30. 17:02 Módosítva: 2013.06.30. 19:34

Kisodródott egy kanyarban és a nézők közé csapódott egy versenyző a 4912. számú út Nagykálló és Újfehértó közötti szakaszán zajló autóversenyen vasárap, írja a police.hu. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

A balesetben összesen kilencen sérültek meg súlyosan. A két legsúlyosabb sérült a mentők kiérkezésekor eszméletlen állapotban volt; náluk koponya- és gerincsérülés gyanúja merült fel, egyiküket mentőhelikopterrel a debreceni, míg a másikat rohamkocsival a nyíregyházi kórházba szállították. Az utóbbi életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

A nyíregyházi kórházba további hét sérültet szállítottak be, később egyiküket a debreceni gyógyintézménybe vitték át. A Nyíregyházán maradt hat sérült állapota stabil, egyikük sincs életveszélyben, közölte a kórház szóvivője.

A Szabolcs Online azt írta, hogy ott, ahol az autó kisodródott, a kettős kordon ellenére a nézők belógtak a lezárt területre, ez lehetett az oka annak, hogy többen megsérültek. Egyikük a nem hivatalos információk szerint egy szolgálaton kívüli rendőr.

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset az I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr versenyen történt. A szervezők nem kívántak nyilatkozni.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétsége, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.