no

Papírbabákkal helyettesítették a Fideszt a melegvitán

2013.07.03. 18:14

A Magyar LMBT Szövetség szerda délután a 18. Budapest Pride Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer Fesztivál keretében Politikai pártok, programok címmel az LMBT-jogokról kerekasztal-beszélgetést szervezett, amelyre a Jobbikon kívül minden magyar párt képviselőjét meghívták.

A program szervezői a beszélgetés helyszínén azt mondták, hogy KDNP-től semmilyen visszajelzést nem kaptak, a Fidesztől viszont igen, amikor is a kormánypárttól azt jelezték, hogy a kerekasztalbeszélgetésen való részvételt nagyon fontosnak tartják, csak még nem tudják, melyik politikusuk tud részt venni a találkozón.

Papírmasé kormány

Végül a szerda 17.30-as eseményen senki nem jelent meg a vezető kormánypárttól. A szervezők ezért jobb híjján két papírmasé figurával helyettesítették a KDNP és a Fidesz képviselőit.

Nem ez az első eset a 2013-as Pride programsorozaton, hogy a Fidesz ellentétesen kommunikál a részvételről. Korábban Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is meghívták a melegfelvonulásra a Budapest Pride szervezői, de a miniszterelnök és a főpolgármester titkársága is elutasította a meghívást. A Margitszigeten viszont a 444.hu-nak mindketten azt mondták, azért nem mennek, mert nem hívták meg őket. A Pride szervezői azóta újra, videóüzenetben is meghívták Orbán Viktort a felvonulásra.

A melegjogokról szóló szerdai találkozón négy politikus: Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke, Juhász Péter az Együtt 2014 Mozgalom - PM Választási Szövetség képviseletében és Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese vett részt.