224 pecsétgyűrűt rejtett az autó műszerfala

2013.07.04. 15:06

A győri rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint vasárnap kirabolt egy svájci férfit az M1-M7 autópálya Pest megyei szakaszán, írja a police.hu. A rendőrök autója műszerfalában kialakított rejtekhelyen 224 db – aranynak tűnő – pecsétgyűrűt és 17 db karkötőt, valamint több külföldi bankkártyát, készpénzt és kést találtak.

A keresett férfi többször rávillogott a távolsági fényszóróval az autópályán előtte haladó autó sofőrjére. Amikor a 25 éves férfi félreállt, a rabló odament hozzá, térdre borult és előadta, hogy családjával haza szeretne jutni, de nincs elég pénzük benzinre. 20 euróért könyörgött, de amikor a férfi megsajnálta, és elővette a pénztárcáját, a rabló kést rántott és még több pénzt követelt. A férfi végül 300 svájci frankot és 100 eurót zsákmányolt.

A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés egy mosonmagyaróvári autószalonból, hogy valaki egy körözött autót akart eladni. Az eladó azonban a sikertelen üzlet után elhajtott az autóval. A rendőrök végül Levél településen tartóztatták fel az autót, ekkor derült ki, hogy a sofőrt fegyveres rablás miatt körözték.

Az autóban a román állampolgárságú férfi mellett élettársa és két kisgyermek utazott. A férfit átadták a Budaörsi Rendőrkapitányságnak, ahol megkezdték a gyanúsított kihallgatását.