Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Diákrendőrök szolgálnak Balatonfüreden

2013.07.08. 14:57 Módosítva: 2013.07.08. 15:00

Negyedik évben teljesítenek járőrszolgálatot középiskolás diákok a nyári szünidőben Balatonfüreden - tájékoztat a police.hu. A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchenyi Ferenc Tagintézményének első, második és harmadik évfolyamos rendészeti fakultációs diákjai – a Balatonfüredi Rendőrkapitányság irányítása mellett ­– 2013. július 1. és 2013. augusztus 19. között diákjárőrként tevékenykednek Balatonfüred frekventált, nagy tömegeket vonzó helyszínein.

A három évfolyam 121 fő tanulója egységes formaruhában, hetente 10-12 fős csoportokban teljesít prevenciós jellegű járőrszolgálatot.

A diákjárőr párosok ,működési körzete a Kisfaludy strand parkolója, Eszterházy strand parkolója, Tagore-sétány, Zákonyi Ferenc utca, valamint a Füred Kemping területe. Részvételükkel, a Kisfaludy strand bejáratánál külön bűnmegelőzési mini centrumot állít fel a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Hétfőtől vasárnapig, minden nap 12:30 és 18:30 óra között gyalogosan, illetve kerékpárral a látják el feladataikat a diákok a fenti helyszíneken. Különféle prevenciós kiadványok népszerűsítésével, hasznos információkkal, valamint kiemelt figyelemmel és éberséggel segítik mind hazai, mind a külföldi állampolgárok nyaralását, továbbá munkájukkal hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.