Felváltva vinnék iskolába egymás gyerekeit a veszprémi szülők

2013.07.08. 14:14

Tizennyolc olyan kezdeményezést díjazott egyenként legfeljebb 7000 euróval az Európai Bizottság, amelyek célja a fenntartható városi közlekedés előmozdítása. A nyertesek között egy veszprémi kampány is szerepel – derül ki a bizottság hétfői közleményéből.

A veszprémi önkormányzat azt tűzte ki célul, hogy ráveszi a gyerekeiket óvodába, iskolába vivő szülőket, hogy ne mindenki külön-külön autóval vigye a gyerekét, hanem három-négy szülő állapodjon meg egymással, hogy melyik nap melyikük viszi vagy kíséri az iskolába és haza a gyerekeket, busszal, biciklivel vagy gyalogosan.

„A fenntartható városi közlekedés kultúrájának megteremtése kihívást jelent, de az első pályázati felhíváson kiderült, számtalan európai hajlandó szembenézni ezzel a kihívással. Mi pedig annyit szeretnénk közülük támogatni, amennyit csak tudunk, hogy alulról szerveződve hozzák el a pozitív változást” – mondta Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke.


A pályázaton összesen 74-en indultak 18 országból, a nyerteseket szakértő zsűri választotta ki.  A pénzt a 18 nyertes a fenntartható városi közlekedés további előmozdítására fordíthatja.