Mindenhol elbontották az árvízi védműveket

2013.07.09. 11:38

Befejeződött a védművek bontása mind a kilencvenöt településen, amely az árvízi védekezésben részt vett, és minden fogyasztónál visszakapcsolták az áramot. A MÁV bejelentette: fokozatosan növeli a szerelvények sebességét a korábban az árhullám által megrongált vonalszakaszokon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az OKF tájékoztatása szerint a Budapest-Hegyeshalom vonalon a Duna megrongálta, meggyengítette a vasúti pályát, így hosszabb ideig szünetelt a forgalom, most pedig jelentős sebességkorlátozással járhatnak csak a vonatok. Komáromnál csütörtöktől, Almásfüzitő és Tokod között pedig jövő hétfőtől haladhatnak gyorsabban a szerelvények.

Az eredetileg kitelepített 1570 emberből Baranya megyében Mohácson továbbra sem térhettek vissza otthonukba négyen. Az ő ingatlanukat nagy valószínűséggel le kell bontani, lakhatásukat az önkormányzat biztosítja - írta az OKF.

Az OKF azt is közÉs azölte, hogy az árvíz miatt elszaporodott szúnyogokat továbbra is gyérítik az ország számos pontján, a korábban árvízzel érintett területeken.