János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jegyzőkönyvet hamisított a pitvarosi önkormányzat

2013.07.09. 11:06

Sürgősen kellett dönteniük a helyi iskola sorsáról, ezért telefonon tartottak testületi ülést a pitvarosi önkormányzat képviselői, majd jegyzőkönyvet hamisítottak, úgy téve, mintha mintha nem csak virtuálisan történt volna meg az ülés - írta a delmagyar.hu. A makói járásbíróság ezért közokirat-hamisítás vádjával 200 és 100 ezer forint közötti pénzbüntetésre ítélte a falu jegyzőjét, a polgármestert, és a korábbi képviselőtestület négy tagját.

A testület azért döntött a sürgősségi, telefonos ülés megtartása mellett, mert a térség egyik önkormányzata az utolsó pillanatban úgy döntött, kiveszi az iskolájának alsótagozatát a pitvarossal közösen fenntartott iskolából, és ez veszélybe sodorta az egész intézmény működését. A jegyző úgy ítélte meg, egy ilyen változtatást nem lehet levezényelni a hivatalos ügyrend betartásával, ezért kezdeményezte a telefonos tárgyalást. Az ítélethirdetéskor egyébként a bíró is elismerte, hogy a képviselők jóhiszeműen cselekedtek, amikor megkerülték az ügymenetet, ez azonban attól még hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás.

A független képviselőket Léka János, a testület egyetlen jobbikos tagja jelentette fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!