A kuka buktatta le a rablót

2013.07.11. 18:42

Egy somlóvásárhelyi rablót az általa ellopott hulladékgyűjtő edény GPS koordinátái alapján sikerült elkapni - írja a police.hu.

Még 2012. szeptemberében tett bejelentést az Ajkai Rendőrkapitányságon egy 31 éves devecseri férfi amiatt, hogy Somlóvásárhelyen lévő családi házába valaki betört, és a szokásos zsákmányon, a gáztűzhelyen, a gázpalackon és a televízión kívül a különböző berendezések fémelemeit, valamint egy 120 literes hulladékgyűjtőt edényt is elvitt.

Az elkövetőnek akkor nem sikerült a nyomára jutni, de csaknem egy év elteltével sikerült a hulladékgyűjtő helyét beazonosítani. Egy győri székhelyű közszolgáltató cég munkatársa ugyanis jelezte a rendőrségnek, hogy 2013. júniusában egy ellenőrzés során az ellopott kukát GPS koordinátái alapján eredeti helyéhez képest alig pár utcányira észlelték. Kevéssé köztudott, hogy a hulladékgyűjtő edények egyedileg sorszámozott chipet rejtenek magukban, mely GPS-tájolóval kódolható jeleket is kibocsát.

A kuka koordinátái alapján július 9-én a devecseri rendőrök rajtaütöttek O. Zoltán lakásán. A 26 éves somlóvári férfi nem is tagadta, hogy ő tört be tavaly szeptemberben a családi házba. A beismerő vallomást követően – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult meg ellene az eljárás.