Leültették a férfit, aki lefejelt egy rendőrnőt

2013.07.11. 15:40

Jogerősen letöltendő szabadságvesztéssel büntették azt a férfit, aki június 11-én hajnalban a szombathelyi Markusovszky Kórházban lefejelte a vele szemben intézkedő rendőrnőt. - jelentette be csütörtökön Vassné Szele Adrienne ügyész, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője.

A „közepesen ittas” állapotban lévő férfi a baleseti ambulancián ellenállt a jogszerű rendőri intézkedésnek, lefejelte a rendőrnőt, akinek el is tört az orra . Ezért a Szombathelyi Járásbíróság súlyos testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt két hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, mellékbüntetésül pedig egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A szokásosnál enyhébb ítéletben Vassné Szele Adrienne szerint közrejátszott az is, hogy na férfi az elmeszakértői vélemény szerint személyiségzavarban és szenvedélyfüggőségben szenved. Ez ugyan nem olyan fokú, hogy korlátozta volna tette következményeinek felismerésében vagy kizárta volna a büntethetőségét, de a bíróság ítélete szerint a férfinak "megkönnyítette a terhére rótt cselekmény elkövetését".