Szexbotrányba keverték a horvát politikust

2013.07.11. 12:49

Igor Dragovan horvát szociáldemokrata politikus szexbotrányba keveredett, mivel egy féltékeny férj azzal vádolja, hogy viszonyt folytat a feleségével, aki a horvát köztelevízió egyik igazgatója.

A politikus feljelentést tett a rendőrségen fenyegető üzenetek miatt, amelyekben a férj azzal vádolja a Szociáldemokrata Párt (SDP) politikusát, hogy a felesége még mindig a politikus szeretője. Az e-mail szerint a hölgy állítólag több egykori tévéigazgatóval és az SDP más politikusaival is viszonyt folytatott - írja a Vecernji list.

A Jutarnji list horvát napilap információi szerint az egyik televízió felügyelőbizottságának a tagjai mind megkapták azt az e-mailt és képet, amellyel a politikust le akarják járatni.

A rendőrség előállította a fenyegető SMS-t küldő férfit, aki nem tudott bizonyítékkal szolgálni arról, hogy a felesége és a politikus viszonyt folytat. A Vecernji list nem hivatalos rendőrségi információkra hivatkozva azt írja, hogy a politikus szexbotrány áldozatává vált, mivel a lejárató vádakat és a képet hamis e-mail címről küldték, és a kép, amely nem ad egyértelmű bizonyítékot a viszonyról, az internetről származik.

A televízió az ügyben érintett igazgatójának, a feleségnek felfüggesztette a munkaviszonyát. A nő ugyanakkor azt állítja, hogy semmiről sincs fogalma, és jogorvoslatért fog folyamodni - írja a 24sata horvát bulvárlap.

A horvát köztévét (HRT) mostanában különböző botrányok rázzák. A támadások egyik célpontja a HRT igazgatója, Goran Radman, akiről a közelmúltban kiderült, vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, hogy villa és hotel is van a tulajdonában.