Kiskorúakat veszélyeztettek a Pride-on a Jobbik szerint

2013.07.15. 12:21
Feljelentést tesz a Jobbik, mert szerintük gyerekek lelki fejlődését veszélyeztette, hogy a felvonulásra néhányan kiskorúakat is magukkal vittek. Az ordibáló ellentüntetők kevesebb veszélyt jelentenek a gyerekekre, mint a csókolózó férfiak és nők látványa, de a normális melegekkel nincs baja a Jobbiknak. A főügyészséghez még nem érkezett meg a feljelentés.

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a Jobbik, mert szerintük azzal, hogy a Pride-ra néhányan gyerekeket is magukkal vittek, elkövették a Büntető Törvénykönyvben szereplő „kiskorú veszélyeztetése” bűntettet, amiért akár egytől öt évig terjedő börtönt is kiszabhatnak.

Kulcsár Gergely, a feljelentést tevő jobbikos képviselő szerint már az is veszélyes volt, hogy a szülők ilyen forróságban tették ki hosszú sétának a gyerekeket, az azonban, hogy mindez melegek társaságában történt, már kimeríti a „kiskorú veszélyeztetése” bűntettet, mert a felvonuláson a gyerekek „nem az értelmi szintjüknek megfelelő viselkedési módokat” láthattak. Közleményében a Jobbik összeválogatott néhány képet is, amelyek szerintük bizonyítják, hogy a gyerekek veszélyben voltak.

Az Index megkérdezte Kulcsárt, mit gondol azokról a családokról, akik gyerekeiket ellentüntetni vitték ki, ahol táncoló felvonulók helyett öklüket rázó, trágárságokat ordító tüntetőket láthattak. Kulcsár azt válaszolta, sokféle ellentüntető van, de agresszió inkább az ellentüntetés után volt. Ennek ellenére agresszív viselkedést látni szerinte sem tesz jót egy gyereknek, de szerinte sokkal felelőtlenebbek voltak azok a szülők, akik a melegfelvonulásra vittek kiskorúakat. "Négygyerekes apukaként sokkal jobban félteném a gyermekeimet olyan felvonuláson, ahol férfiak vonaglanak kamionon, csókolóznak és egymást simogatják."

Kérdésünkre, hogy a Jobbik tényleg börtönbe zárná-e a szülőket azért, mert gyerekeiket kivitték a Pride-ra, azt válaszolta: csak azt szeretnék, hogy a szülők feleljenek tettükért.

Kulcsár szerint egyébként a „normális melegekkel” nincs baja a Jobbiknak, és őket a társadalom is elfogadja – azok a melegek normálisak, akik ezt a „sorscsapást” nyilvánosan nem, csak „a négy fal között élik meg”. A gyerekeket viszont nagyon félti a felvonulástól: „a félelem az, hogy lelki fejlődésükben törés következik be, és ennek beláthatatlan következményei lesznek”, ugyanis melegnek lenni „nem természetes dolog”.

Kulcsár a feljelentést pénteken adta postára, de az Indexnek a Központi Nyomozó Főügyészségen azt mondták, hozzájuk még nem érkezett meg a bejelentés.