Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Megszűnt a nyomozás Leisztinger ügyében

2013.07.15. 08:52 Módosítva: 2013.07.15. 09:40
Megszüntette a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben üzletemberek Leisztinger Tamás nagyvállalkozót vádolták zsarolással. Áprilisban még önbíráskodás megalapozott gyanújával folyt az eljárás. A nyomozás június 7-i megszüntetése előtt néhány nappal a BRFK 900 milliós szerződést kötött a nagyvállalkozóval.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya megszüntette a nyomozást zsarolási, majd később önbíráskodás-gyanússá átminősített ügyben, "tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok alapján bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható". Ezt válaszolta Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre, amikor az öt éve indult nyomozásról érdeklődtünk.

A zsarolás gyanúja miatt megkezdett nyomozás áprilisban még önbíráskodás megalapozott gyanújával folyt a rendőrség akkori tájékoztatása szerint. Mint arról beszámoltunk, az eljárás még 2008-ban indult, négy üzletember vallomása alapján. Egy újbudai ingatlanügy kapcsán mind a négyen Leisztinger Tamás üzletemberre vallottak, hogy megfenyegette őket, ha nem adják el a vállalkozásukat. A nyomozást 2011-ben felfüggesztette, 2012-ben azonban újraindította a BRFK.

A nyomozás határideje 2013. június 7 volt, erre az időpontra végül megszüntetéssel zárták le az ügyet. A döntés előtt hat nappal jelent meg a Közbeszerzési Értesítő, amelyben az állt, hogy a BRFK nettó 690 millió forint értékben kötött szerződést a Leisztinger Tamáshoz köthető Hunguest Hotels-szel és konzorciumi társával szálláshelybérlésre.

Mint arról a 444.hu júniusban beszámolt, a rendőrök a Budapest III. kerületi Hotel Touringban, a XI. kerületi Hotel Venturában és a VIII. kerületi Hotel Platánusban lettek elhelyezve. Bár a közbeszerzés eredményét csak júniusban hirdették ki, a BRFK tájékoztatása szerint maga a pályázat áprilisban lezajlott, a rendőrök május 1. óta már használják is a szolgáltatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek