Ingyen wifi az északi parti vonatokon

2013.07.17. 16:16 Módosítva: 2013.07.17. 16:51

A mai naptól már négyszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta több mint negyvenezer azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást - írja a MÁV. A bővítés folyamatos, az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére.

A további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi vonaton utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a fejlesztést. Az érintett kocsikat a legtöbbször és a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság, így a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi, szombathelyi vasútvonalon és már a Balaton északi partján is találkozhatnak az ingyenes szolgáltatással.

Naponta több mint negyvenezren tölthetik internetezéssel utazásukat. A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps.

Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utas forgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifielérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság. Az ötszázadik wifis kocsi várhatóan augusztustól áll az utazók rendelkezésére.