Levetkőztették, megbilincselték a 70 éves nőt

2013.07.17. 21:01

Előállítottak, meztelenre vetkőztettek és bilinccsel a kezén fogdába zártak egy idős, 70 éves asszonyt saját elmondása szerint, miután nem akarta igazolni magát, írja a kapos.hu. A bilincs a nő szerint annyira szoros volt, hogy a csuklója megsérült.

Az eset július hatodikán történt Kaposváron, az asszony zaklatottsága miatt most beszélt róla először. Lánya elmondása szerint édesanyja nyugdíjkiegészítésként alumíniumhulladékot gyűjtött az utcán, amikor igazoltatták, de ő nem volt hajlandó elárulni a nevét és a lakcímét.

Ekkor a rendőrök megbilincselték és előállították, három órát töltött a fogdán. Elmondása szerint előtte meztelenre vetkőztették, végül elengedték, nem büntették meg. Az orvosi ügyeleten látleletet vettek, mely szerint a sebeket a rendőrségi bilincs okozta.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az Indexnek elmondta, a kaposvári járőrök azért ellenőrizték a lakótelepeket, mert bejelentést kaptak, hogy a kukázók szétdobálják a szemetet. A rendőrök verziója szerint a nő a Kinizsi lakótelepen épp a földre dobálta a szemetet a tárolóból.

Nem volt hajlandó igazolni magát, sőt, a rendőrök szerint folyamatosan kiabált, a járőrök szerint ez a megzavarhatta a környéken lakók nyugalmát. A nőt végül az „ellenszegülés megtörése céljából″ megbilincselték és előállították. A rendőrök is elismerik, hogy a bilincs nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott a nő csuklóján.

A Kaposvári Rendőrkapitányság „jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, valamint személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése″ miatt indított szabálysértési eljárást N. Istvánné ellen.