Gondoskodik az MSZP az elhagyott kommunista iratokról

2013.07.18. 16:31

Az MSZP gondoskodik az egykori székházában maradt dokumentumok levéltárba kerüléséről - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel.

Az atlatszo.hu szerdán írt arról, hogy több tízezer egykori MSZMP-tag adatait tartalmazó mikrofilmet hagyott a II. János Pál pápa (volt Köztársaság) téri egykori székházában az MSZP.

Mesterházy Attila pártelnök csütörtöki közleményében azt írta, a házban maradt dokumentumokról, filmekről az MSZP új vezetésének nem volt tudomása. Ezért köszönetet kell mondaniuk az atlatszo.hu munkatársainak azért, hogy felhívták a figyelmüket erre a lezáratlan ügyre.

Az új MSZP "a nyitottság, a múlt teljes megismerhetőségének híve és nincs titkolnivalója. Ezért haladéktalanul intézkedtünk annak érdekében, hogy az egykori székházban mára őrizetlenül hagyott anyagok a lehető legrövidebb időn belül méltó helyükre, az iratok típusának megfelelő levéltárba kerüljenek" - áll a közleményben.

Mesterházy hozzátette: a párt hat évvel ezelőtt, 2007 júniusában adta el egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek a székházát. A birtokbaadástól az ingatlan őrzése a vevő kötelessége lett volna.



  • Hírek
  • Hírek