Máris tizenegy trafik ellen indult eljárás

2013.07.19. 21:05

A következő hetek során továbbra is kifejezetten a 18 éven aluliak kiszolgálásának ellenőrzésére koncentrálnak a fogyasztóvédelmi felügyelőségek munkatársai, a tilalom betartását a trafikokban fiatalkorúak bevonásával ellenőrzik - hívta fel a figyelmet az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pénteken.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a július 1-je óta lefolytatott ellenőrzések összesített eredménye szerint a próbavásárlással érintett dohányboltok 18 százaléka, ebből az elmúlt nap ellenőrzései alapján az árusítóhelyek 12,5 százaléka adott el dohányterméket fiatalkorúnak. Megjegyzik, hogy ez jelentős javulás a "elmúlt évek jellemzően 50 százalékot meghaladó ellenőrzési statisztikáival szemben".

A jogsértés miatt összesen 11 koncesszió-tulajdonos ellen indult fogyasztóvédelmi eljárás. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a tilalmat megszegő vállalkozásokat bírsággal sújtja, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a hatósági eljárásokat követően kezdeményezheti a koncesszió visszavonását - áll a közleményben.