Vasvilla zárta le az ugatásvitát

2013.07.19. 07:11
Súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség egy középkorú Pest megyei férfi ellen, aki az ügy sértettje szerint annyira kiakadt a kutyaugatáson, hogy végül vasvillát ragadott a szomszédjára. A kutyát azóta nem merik kiengedni a házból.

„Előbb döföm beléd a villát, mint a rohadt kurva kutyádba”- Sz. János Levente szerint ezt üvöltötte neki a szomszédja közvetlenül azelőtt, hogy felé döfött a kerítésen keresztül egy vasvillával. Sz-ék három éve élnek egy Pest megyei község lakóövezetében, egy kertes családi házban. Sokáig nem volt semmilyen komolyabb konfliktusuk a szomszédokkal, csak kisebb piszkálódások fordultak elő, mesélte Sz., például egy telekhatárra ültetett tuja miatt. Eleinte még akkor sem volt gond, amikor egy éve hozzájuk került Tipli, a golden retriever keverék kan kutya.

Tipli benti kutya, ha a gazdái a házban vannak, ő is, kezdte Sz., aki szerint Tipli nem különösebben ugatós, akkor ugat, ha valaki jön, vagy csengetnek. A szomszédék áprilisban kezdtek panaszkodni nekik arra, hogy ugat a kutya. Sz. szerint először azzal jöttek, hogy műttessék meg a kutya hangszálait. Egy héttel később ultrahangos ugatásgátló nyakörvre akarták rábeszélni őket. Április 23-án, amikor Sz. az előkertet locsolta, és állítása szerint Tipli csendben ült mellette, „meg sem szólalt”, csak a környékbeli kutyák ugattak, a szomszédék ismét azt követelték, hogy vigye be a házba, mert nem bírják az ugatást.

Ilyen előzmények után következett el május 5-e, amikor Sz-ék kihívták a rendőrséget. „Húsz centire volt a vasvilla a fejemtől, amikor hasra vágtam magam” - mondta Sz., aki szerencsére nem sérült meg. Mire a rendőrök kiértek, addigra Sz. szerint a szomszéd felesége „eltüntette” a vasvillát.

Az ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárást súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea. A nyomozók most kedden, július 16-án hallgatták ki gyanúsítottként a 49 éves szomszédot. Részleteket a rendőrség a nyomozati érdekekre hivatkozva nem közölt.

Szerettük volna megismerni a meggyanúsított szomszéd verzióját is a történtekről, el is értük, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Sz-ék a sima drótkerítést az eset után lamellás kerítésre cserélték. „Azóta nem is merjük kint hagyni a kutyát, hogy meg ne mérgezzék” - mondta a gazda.

Nem ez az első eset, hogy egy háziállat miatt annyira elszabadulnak az indulatok, hogy rendőrségi ügy lesz a dologból. A Budapest Környéki Törvényszéken nemrég zárult le 3 és fél év börtön kiszabásával az emberölési kísérletbe torkolló dunaharaszti viszály, ami egy kutyaeledelt dézsmáló macskával kezdődött.