Darázsfészket akartak irtani, de leégett a ház és a tűzoltóautó

2013.07.20. 20:40

Kigyulladt egy nádtetős ház tetőszerkezete Nadapon – írja a Hír24.hu. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már az egész tető lángolt. A háztulajdonos nem volt otthon a tűz idején, csak a kert gondozója próbálta meg eloltani a tetőt, de nem járt sikerrel: az oltás közben ő maga is megsérült.

A helyszíni információk szerint a kerti munkás egy darázsfészket akart kifüstölni, amikor kigyulladt a tető. A munkás nem tudta megakadályozni a begyulladt nád égését, így a tűz elharapódzott.

A balesethez riasztott tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Székesfehérvárról egy vízszállító és két fecskendős, Pázmándról és Velencéről egy-egy fecskendős autó érkezett. A ház lángoló tetejét oltóhabbal és vízzel próbálták eloltani, de sikertelenül: a ház tetőszerkezete és a tetőtér beépítése teljesen leégett.

A víz szivattyúzása közben a pázmándi önkéntesek autójának egyik hajtókarja eltörött, és kiugrott a motorblokkból. A forró, lyukas motorblokk kigyulladt, és a teherautó is lángolni kezdett. A tűzoltók poroltóval próbálták meg eloltani a lángokat, de a teherautó már nem tudta elhagyni a helyszínt, így jelenleg az is mentésre vár.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport